• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про забезпечення підручниками учнів 4-х та 7-х класів

Про забезпечення підручниками учнів 4-х та 7-х класів

2015-08-20

/Files/images/malyunki/1 (2).jpg

МОНУ повідомляє, що відповідно до Закону України «Про державний бюджет на 2015 рік» за кошти державного бюджету підручниками наступного навчального року будуть забезпечені діти-сироти; діти, що позбавлені батьківського піклування; діти з інвалідністю та із малозабезпечених родин, а також учні шкіл з навчанням мовами нацменшин.

4 серпня Президент України П. Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2015 рік» щодо збільшення видатків на забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх шкіл за рахунок економії коштів на оплату праці та соціальне забезпечення народних депутатів України». Про це на брифінгу розповів Заступник Глави Адміністрації Президента України Ростислав Павленко. «У 2015 році учні загальноосвітніх шкіл забезпечуються підручниками безкоштовно. На забезпечення учнів підручниками додатково буде виділено 180 млн. грн.», - наголосив він.

Департаментом освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації узагальнено та надіслано до Міністерства освіти і науки України замовлення на друк підручників для учнів 4 та 7 класів.

З 2 березня 2015 року, схвалені МОН України підручники для учнів 4 і 7 класів, стали доступними на сайті «Репозитарію» http://ua.lokando.com/start.php.

Це фрагменти видань обсягом 60 сторінок зі змістом, які можна переглянути та завантажувати. Повні тексти підручників будуть доступні для завантаження і перегляду, але в захищеному вигляді, після їх реєстрації.

У разі, якщо з фінансових причин нові підручники не будуть доставлені школам до початку нового навчального року, Міносвіти пропонує в навчально-виховному процесі використовувати підручники та матеріали інших років.

Про це йдеться у методичних рекомендаціях, надісланих Міністерством освіти і науки України до загальноосвітніх навчальних закладів.

Кiлькiсть переглядiв: 253

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.